Magzattal erős kötelék kommunikációval - Beszámoló

 

Az első babámmal még várandósság során szerettem volna felvenni a kapcsolatot, úgy, hogy ne csak én beszéljek hozzá, hanem lehetőség szerint őt is halljam valahogy. Így kerültem Petre Veronikához.


A vele való óra során derült ki a számomra, mennyire jó volna, ha kismamaként, majd anyukaként tudatosabbá válnék. A magzat kommunikációs programok felnyitották a szemem, hogy mennyire fontos az a belső munka, amit elkezdtem.

Jó, hogy belekezdtem az első szülésem előtt, mert úgy éreztem így jobban fogok tudni kapcsolódni a babámmal és a szülés-születés kimenetelét is pozitívan befolyásolhatja majd. Nagyon tetszett, hogy kaptam egy kapaszkodót a mindennapokra, hogy hogyan tudok önállóan – vezető nélkül is – kapcsolódni a babámhoz - még a pocakban, és majd azon kívül is.

 

Úgy éreztem, hogy a múlt terheit le kell tegyem úgy, mint gyerekkori sérelmek, traumák, parentifikációból eredő nehézségek, minták stb. Mindezeket a várandósság alatt sikerült annyira megdolgoznom, hogy utána egy viszonylag zökkenőmentes és szép szülésem lett, illetve rendkívül jó gyermekágyi időszakunk volt. Ebben sokat segített a baba Születésre felkészítése program is, a csodaszép mesével. Ez egy szép elengedése a kismamában önkéntelenül kialakuló a szülés menetére vonatkozó túlzott elvarásoknak.

 

Egyébként nem voltak tüneteim vagy fizikai problémáim sem korábban, sem a várandósság alatt, inkább csak lelkileg éreztem azt, hogy van helyre tenni való a múltból.

 

A második gyermekem érkezéséig továbbra is jártam Veronika programjaira. Az elejétől fogva jobban tudtam kapcsolódni a kistestvérrel ezáltal. Veronika ezt a második várandósságot is végig kísérte és segítette.

Nagyon hálás vagyok a programokért, útmutatókért, mert az élet adta bonyodalmak ellenére nagyon jól tudtunk kapcsolódni a babámmal ezáltal és a második szülésem tényleg álomba illő volt. A programok által egy olyan fajta a gyerekeim és a családom felé irányuló kapcsolódást és szemléletet kaptam, ami sosem évül el. A programokon részt vevő anyukákkal, kismamákkal megtanultuk pl. a gyermekekre gyakran megjelenő tünetek, betegségek lelki eredetének az értelmezéseit a fizikai tünetek enyhítése mellett. Tanultunk a kötődő nevelésről, a baba s gyermek lelki szükségleteinek a kielégítéséről is, de ugyanakkor kérdezhettünk a megfelelő nevelés kialakításról is.


Egy babás alkalom indított el ezen az úton, de azóta rengeteg programon vettem reszt Veronikánál, más nem babás témákban is. Nagyon szeretem, hogy mindig kapok valami személyes üzenetet is amellett, hogy teljes képet kapunk az adott témáról.