Születésre felkészítés


A magzat számára nem feltétlenül evidens, hogy amikor eljön a kiírt időpont, akkor neki meg kell születnie, el kell hagynia a számára 9 hónapig fenntartott lakhelyét. Ha az anya nem szívesen gondol bele az elkövetkező szülésébe, akkor a baba sem tud elégségesen felkészülni.

A születés az ember első számú megmérettetése. Ez lesz az alap, a minta a későbbiekben érkező megpróbáltatásokra, kihívásokra. Ettől kezdve minden problémamegoldásakor ehhez az alap mintához fog nyúlni gyermekként és a későbbiekben felnőttként is. Nem mindegy hogyan születik meg a gyermek, azaz milyen problémamegoldó készsége lesz felnőttkorára. Elodázza a születését – a megoldandó feladatot, vagy nem mer nekifutni, vagy legszívesebben megfutamodna?

Ha a magzat édesanyja által felkészülhetne az előtte álló nagy feladatra, akkor könnyebb s rövidebb ideig tartó lehetne a vajúdás is, s a megszületés is.

A 32. gesztációs héttől érdemes jelentkezni a szülésig. Kettő órát igénybe vevő egy alkalmas program. Az édesanyának egy kidolgozott technikát kínál, amellyel felkészítheti a magzatot a megszületésére, a kinti létre, az első hetekre.