Ikrekkel Magzat kommunikáció


Kettes ikrekkel, netán hármas ikrekkel vagy még többel Magzat kommunikáció?? Csodálatos érzés ikrek édesanyjának lenni. Izgalmas a nagyobb magzatoknál fejtegetni, vajon kinek a lába, feje, popsija domborodik éppen. 

Magzat kommunikáció által könnyebbé válhat a pocakban való ismerkedés a babákkal.
Ugyanis ideje korán megtanulhatjuk, milyen az egyik és milyen a másik baba. Természetesen egy babával is ujjongó élmény úgy felvenni a kapcsolatot, hogy nem csak egyoldalúan beszélünk hozzá, hanem "halljuk", értelmezni tudjuk a magzat válaszát is. 
Számos esetben, ahol ikres babák édesanyját tanítottam, a kommunikáció a segítségünkre sietett s lehetőséget nyújtott a babák korai megismerésében. 

Az alkalmak során leginkább még nem a nevükön szólítjuk őket, mert gyakran a 15. - 28. hét között még nincsenek a magzatok elnevezve. Hanem színnel vagy az általuk választott állatfigurával különböztetjük meg őket. 

Így történt ez Denivel és Benivel, a kettes ikrekkel, akiknek édesanyja hozzám járt várandóssága alatt a kommunikációt elsajátítani.

„Az egyik gyermekem önmagát kéknek mutatta, azaz azt jelezte, hogy őt nevezzük kék babának. Miközben nyilván nem volt kék színű 😊 A másikat meg fehérnek. Ez nagyon meghatározó lett később is.

A fenti képen egy naposak a kórházban. Ezek nem a Mi ruháink, egyszerűen csak így véletlenül adták rájuk – helyesen – a kéket Beni és a fehéret Deni kapta mindig.

Majd így hoztam haza őket a kórházból. Ez a két szín sokáig megmaradt. Abban is segítséget nyújtott, hogyan vegyem meg a babás kellékeket, eszközöket. Úgy alakult, hogy cumit használtam az ikrekhez, és így lettek végül az egyik cumi fehér a másik kék.

Amikor még pocakon belül beszéltem velük, akkor is nagy volt az egyetértés, ahogyan most is, pedig már nagy fiúk. Annak idején is, és most is kérem tőlük a békességet egymás közt.

Veronika, megkérdezted tőlük a magzat kommunikáción rajtam keresztül, hogy nagyobb korukban mi lesz a kedvenc játékuk és a zsiráf szó jött ki a számon. Az első plüss, amit a barátnőmtől kaptak, az két plüss zsiráf volt.

Amikor a pocakban voltak, javasoltad, hogy mindent beszéljek meg velük, mintha a pocakom fala nem lenne és egy kocsiban ülnénk és így is tettem. Mindent megbeszéltem velük. Hova megyek, mit csinálok, miért vagyok szomorú, mikor közeledett a szülés, azt hogy készüljenek, mert hamarosan itt az idő a megszületésükre, …. most is mindent elmondok … és ezért hálás vagyok neked Veronika, ez egy csodálatos dolog!”

Beni, Deni anyukája.

Írta: Petre Veronika perinatális szaktanácsadó